Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A RÉGIBŐL ÚJ - VINTAGE KERÉKPÁR


Napjainkban is újra nagy népszerűségnek örvend a kerékpárral való közlekedés, nemcsak vidéken, hanem a fővárosban is. Azonban egy új kerékpár vásárlása akár egy nagyobb beruházás is lehet, éppen ezért érdemes inkább felújítani a régit. Ezzel nem csak a költségek csökkennek, de újra is hasznosítasz. A renováláshoz kiváló segítséget nyújtanak a WEICON termékei.

Az alábbi leírásban megmutatjuk hogyan lehet felújítani egy régi kerékpárt.

A váz helyreállítása

A teljes szétszerelés után a régi festék réteget kézzel lecsiszoljuk és a felületet WEICON felülettisztítóval megtisztítjuk. Az esetleges károk és hibák kijavítására a WEICON acélra alkalmas javítórudat használjuk. Utána ismét a felülettisztítót alkalmazzuk, majd és több réteg rozsdamentes acél spray-t  használjunk.


A rögzítőelemek helyreállítása Összeszerelés

A következő lépés a láncvédő megtisztítása a felülettisztítóval. Ezután megtisztítjuk a lánckereket a cink spray-vel, majd bevonjuk az A-100 alumínium spray-vel. Ugyanezt az eljárást alkalmazzuk a díszítő elemeknél is: Tisztítás, polírozás, alapozás cink spray-vel és festés.

A fékeket és a felniket a felülettisztítóval kezeljük és polírozzuk, valamint opcionálisan a fékkábeleket is felújítjuk és a védőköpenyt is kicseréljük.

A következő lépés a váz összeszerelése és a kormányfej csapágyainak, az alsó konzol csapágyainak és a kerékcsapágyaknak átnézése, cseréje, vagy újra kenése, majd újbóli behelyezése. A markolatot, a csengőt és az első fékeket a kormányra rögzítjük, a kormányt pedig a vázra helyezzük.

Az új sárvédőket és kerekeket is felszereljük. Mielőtt felhelyezzük és felszereljük a láncvédőt, a régi, még jó állapotban lévő láncot Lánckenő spray-vel kezeljük.

A munka a díszítőelemek, a fényszóró és az új nyereg rögzítésével fejeződik be.


Bármilyen kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: Felületkezelők